Переможна подорож “Вікторії”до Львову!

Подорож за межі міста у теперішній час – це вже є подією для колективу! Тому 25 січня 2024 року старша група зразкового хореографічного ансамблю “Вікторія” КЗ “Ліцею “Лідер” Кропивницької міської ради відправились до чарівного міста Лева на Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв “Яскраві таланти зими!” громадської організації “Співограй”.

Львів зустрів нас захмареним небом та сильним вітром, тому ми, не втрачаючи часу, одразу попрямували до нашого готелю недалечко від залізничного вокзалу. П’ятниця у нас була вільним днем, отже ми вирішили відвідати центр міста та насолодитися атмосферою Львову.

Наша екскурсія розпочалася з дивовижної неоготичної церкви Святих Ольги та Єлизавети недалечко від нашого готелю на площі Кропивницького. Церква побудована на честь імператриці Єлизавети Баварської. Нам вдалося потрапити всередину під кінець служби. Високі готичні куполи створюють неймовірну акустику в храмі. Наступна наша зупинка була на площі біля Львівської Національної Опери – дивовижної архітектурної пам’ятки, на фоні якої всі дівчатка обов’язково хотіли зафотографуватись. Прямуючи до Площі Ринок, не залишили нас байдужими Храм Преображення Господа Ісуса Христа та Церква Пресвятої Євхаристії.

У місті панувала ще новорічна атмосфера: крамнички та кав’ярні були прикрашені гілочками ялинок та новорічними іграшками, усюди висіли гірлянди, банти, а загадковий дух Різдва ще досі відчувався. Діти неймовірно закохались у крамничку “Мармеладний кіт” та Львівську “Майстерню Шоколаду”. Після насиченої прогулянки Львовом смачним відкриттям для нас стала реберня “Під Арсеналом”, де дівчата змогли насолодитись соковитими реберцями з цікавою подачею. Вечірній Львів – то взагалі неймовірна краса. Здавалося б вже бачили ці витвори мистецтва при денному світлі, а вночі вони стали більш величнішими при освітленні ліхтарів під певним ракурсом.

Конкурсний день розпочався зарано – о 5.00 ранку підйом- щоб встигнути приготуватися до конкурсу: привести до ладу костюми, зробити зачіску і макіяж. За вікном йшов маленький сніжок – ми побачили в цьому тільки позитивний знак. Фестиваль-конкурс проходив у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді. ЗХА “Вікторія” представив 2 сучасні хореографічні композиції “Business life” та “Дежавю”, які вирізнялися від інших учасників своїми яскравими костюмами, колоритом, технікою та синхронністю рухів вихованок. Дуже щасливі були отримати найвищі нагороди – стати лауреатами двох І премій. Радості не було меж! Щасливі і натхненні дівчатка потримали у руках унікальні кубки, індивідуально отримали іменні дипломи та медалі. У свою чергу, керівників нагородили подяками за активну участь у підготовці вихованців до Міжнародного фестивалю-конкурсу. Вдячні організаторам за запрошення на чудовий конкурс та можливість побувати в загадковому місті Львові.

(Вероніка Гладун)

“Я закохався в місто Львів,
Його довершеність казкову…
Не вистачить, напевне, слів
Щоб описати все довкола”

(Сергій Дроботенко)

Враження від поїздки вихованок старшої групи ансамблю:

Нещодавно, ми відвідали Львів нашою старшою групою, де брали участь у фестивалі-конкурсі. У вільний час, ми ходили гарними вуличками та насолоджувалися спорудами, які викликають захват. Вулички в центрі міста сповнені затишними кав’ярнями та ресторанами, а атмосфера переповнена творчим духом. Місто також славиться своєю традиційною кавою та солодощами. Львів вражає своєю архітектурною красою, багатою історією, чарівною атмосферою та чудовими людьми. Перебуваючи там, ми познайомилися не лише з красою міста, а й краще пізнали один одного з вихованцями ансамблю.

Нетребенко Єлизавета

Львів дуже гарне, старе місто, яке популярне у всьому світі, а найбільше в Україні як туристичне місто. У Львові дуже заворожує архітектура, навіть на вулицях. У Львові сподобалися кава, шоколадна майстерня та дуже смачні реберця у реберні “Під Арсеналом”. Гуляючи Львовом, можна побачити як львівяни нікуди не поспішають та живуть спокійне життя попри війну в країні. У Львові дуже маленькі вулички, які додають ще свою атмосферу. Перебуваючи у Львові, дуже сподобалися Домініканський собор та собор Святої Ольги та Єлизавети.

Бержата Ксенія

Поїздка до Львову мені дуже сподобалася. У Львові я вже неодноразово була, але завжди почуваюся як вперше. Коли приїжджаю в це місто мені здається що я за кордоном, а не в Україні. На мою думку, це ідеальне місто для відпочинку. Вражає велика кількість будинків, музеїв, соборів, навчальних закладів, театрів та кав’ярень, які притягують туристів з усіх куточків світу. Це місто унікальне, там панує своя атмосфера, українська.

Колодєєва Вікторія

Мені все дуже сподобалося!
Львів дуже гарне місто, з красивими вуличками та історичними памʼятками! Дуже багато у місті естетичних кавʼярень, в якій кожен, залюбки, захоче взяти горнятко кави. З поїздки залишилося дуже багато спогадів! Я дуже задоволена поїздкою!

Коваль Катерина

Мені дуже сподобалась поїздка у Львів. Я була вражена архітектурою всіх старовинних будівель. У Львові дуже смачний та запашний шоколад. Ми були у реберні, там було дуже класно. Я була дуже рада та задоволена, що я поїхала до Львову.

Єсакова Злата

Львів гарне та дуже естетичне місто. Особливо сподобався Домініканський собор, архітектура якого вражає. Загалом все дуже сподобалось. Це була одна із найкращих поїздок. Я отримала незабутні емоції та досвід на цьому конкурсі.

Черевач Владислава

У Львові я була вперше! Мені дуже сподобалась атмосфера цього старого, але затишного міста. Дуже вразило відношення та доброзичливість людей; ми були в багатьох різних магазинах, але найбільше мене вразив магазин мармеладу та шоколадна фабрика. Також дуже сподобалась “Реберня на Арсеналі”, було дуже смачно та затишно. Я б за любки поїхала до Львову ще не один раз!

Босько Катерина

You may also like...