«Вікторія» у Туреччині!

Художній колектив зразковий хореографічний ансамбль «Вікторія» при КЗ «НВО «ЗНЗ І-ІІІ ст. №16 – ДЮЦ «Лідер» міської ради міста Кропивницького за період з 15 по 22 жовтня 2020 року відвідав загадкову країну Туреччину. Ансамбль яскраво і незабутньо представив Україну, а особливо своє рідне місто Кропивницький на ІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Gold Art Fest» за підтримки мерії міста Кемер та Консула України в Анталії. Конкурс проводився дитячою громадською організацією «Співограй» на чолі зі Станіславою Котелянською.

З першого дня зустрічі нас радо вітав чудовий готельний комплекс «Armas Kaplan Paradise 5*» своїми вишуканими апартаментами, мальовничою природою, басейнами та неперевершеною їжею на різний смак. Середземне море, яке знаходилося у 10 хвилинах пішки від нашого готелю, було надзвичайно теплим, прозорим та зачаровувало своєю неземною палітрою синіх відтінків. Для відвідувачів готелю навіть був організований трансфер на море, в якому завжди звучала турецька музика. Слід було дотримуватися розкладу дня, щоб вчасно встигнути на сніданок, обід та вечерю. Перший день був днем адаптації до навколишньої краси. Наступного дня відбувся вечір знайомств, на якому всі учасники представили свої візитівки, творчі номери та взяли участь у розважальних конкурсах, в яких мали змогу познайомитися поближче один з одним. На третій день відбувся конкурс краси «Королева фестивалю Gold Art Fest 2020», в якому змагалися між собою учасниці усіх колективів. Наша вихованка Король Софія отримала почесне звання «Міс Грація». Багато нового діти довідалися з майстер-класів народної на сучасної хореографії, які проводили члени журі фестивалю Заслужений діяч естрадного мистецтва України, хореограф-постановник, лауреат міжнародних конкурсів Валерій Шевчук (м. Кривий Ріг) та хореограф шоу «Майданс» (2 сезон), директор танцювальної студії «One 4 one», сертифікований суддя міжнародного класу hip-hop international, фіналіст «Ліги сміху» на 1+1 Кирило Головкін (м. Кременчук). Діти, які приймали  в ньому участь, отримали сертифікати про проходження майстер-класу з народної та сучасної хореографії.

П’ятого дня нашого перебування в Туреччині відбулась конкурсна програма. Колектив взяв участь у 5 номінаціях «Дитяча хореографія» – друга вікова категорія; «Народна хореографія» – дует друга вікова категорія; «Народна хореографія» – третя вікова категорія; «Сучасна хореографія» – третя вікова категорія та «Сучасна хореографія» – дует третя вікова категорія. Були представлені дев’ять хореографічних номерів: «Танцюй», «Смурфіки», «Квітка», «Вітальний», «Ellinikos horos» («Грецький танець»), «Гороскоп», «Business life», «Нас хтось тримає на землі», «Небесний янгол». Конкурсну програму оцінювало Міжнародне журі серед яких: Fahri Olgun (директор готелю), Menderes Doganer (директор відділу продаж і маркетингу отелей Армас), Fernah Fidan (Аташе департаменту культури міста Кемер), Hasan Ali Acar (помічник мера города Кемер), Кирило Головкін  (хореограф, м. Кременчуг), Валерій Шевчук (хореограф-постановник, м.Кривий Ріг), Марк Семенович Орловський (заслужений діяч мистецтв України, директор продюсерського центру Григорія Чапкіса, керівник творчих майстерень, член Правління Асоціації діячів естрадного мистецтва України, регіональний представник в Україні Європейської концертно-фестивальної Ліги, м.Київ), Святослава Котелянська (організатор фестивалю-конкурсу «Gold Art Fest»).

На жаль, у конкурсний день сонячна погода змінилася дощем, чим змусила учасників перебратися з відкритого майданчика до нічного клубу, але наші вихованці не розгубилися і продемонстрували якнайкраще свою творчість. Впевненості їм додавала шалена підтримка наших драйвових батьків під час виступів. Всі учасники гідно виступили на конкурсі і з нетерпінням чекали на вердикт, який став відомим вже шостий день нашого перебування. Серед наших номерів на гала-концерт було обрано два найкращі: «Гороскоп» та «Вітальний», який урочисто відкривав гала-концерт. Одразу після нашого виступу вихованцям старшої групи особисто вручив головний спец-приз Консул України в Анталії Рустамов Емір Ігорович за «Кращий номер» ІІ International Art Festival «Gold Art Fest 2020». Радості не було меж. Діти неабияк зраділи такій високій відзнаці. На цьому нагороди не закінчуються, ансамбль «Вікторія» став тричі Лауреатом І ступеня в усіх представлених номінаціях третьої вікової категорії, двічі Лауретом ІІ ступеня у номінаціях другої вікової категорії та отримав свої дипломи, кубки, медалі для кожного учасника фестивалю-конкурсу, а також сертифікат на 1000 євро на наступну поїздку до Болгарії. У свою чергу балетмейстера-хореографа Вероніку Гладун відзначили почесною грамотою за високий професіоналізм, підтримку в духовному і культурному розвитку талановитої молоді  України, художнього керівника ансамблю, кавалера срібної відзнаки «За заслуги», члена Національної спілки хореографів України Вікторію Кохно також відзначили почесно. грамотою та, за клопотанням «Дитячої громадської організації «Співограй», вручили державну нагороду – медаль «За служіння мистецтву».

Останній день нашого перебування відзначився неймовірною екскурсією, яка включала в себе подорож на канатній дорозі на найвищу гору Тахтали (2365 м), відвідування музею оливок та плавання на кораблі «Дейві Джонс». Слухаючи цікаву історичну довідку про Туреччину від нашого екскурсовода Аліма, ми поступово автобусом вирушали все вище і вище до комплексу «Олімпік», де знаходилась довга канатна дорога з величезною кабіною, яка вміщає в себе 80 чоловік одразу. Кабінка оснащена панорамними вікнами. Завдяки цьому можна спостерігати за зміною рослинних поясів в міру підйому на вершину. Діти були в великому захваті від побаченого, адже ця велич і могутність природи як зачаровували, так і лякали. По досягненню вершини гори ми опинилися у чотириповерховому комплексі з рестораном та магазинчиками, ззовні якого піднявся сильний вітер, пішов сильний дощ і навіть град. Зі слів гіда, він вперше за 2 роки побачив таке видовище: на горі зібралося стільки граду, що утворилась крижана поверхня, на якій було дуже важко встояти. На самісінькій вершині дітям і батькам дозволили на короткий час вийти на оглядовий майданчик, попередньо тепло вдягнувшись.

Не залишив байдужими і музей оливок, в якому діти і дорослі довідалися багато нового про способи вирощування оливок та видобутку олії різними способами, а також мали змогу продегустувати олію, ріжковий сироп, гранатовий соус,  різноманіття чаїв та турецьких солодощів. Ми також вирішили зробити сюрприз і привітали персонал музею та їх відвідувачів виконавши «Грецький танець» вихованцями старшої групи ансамблю, який дуже вдало ввійшов у графік нашої екскурсії. Найприємнішою частиною всієї екскурсії було плавання на кораблі. Чарівне Середземне море з далекими безкраїми обріями, ніжний захід сонця, височенні гірські пагорби вздовж берега моря, плавання у бухті навколо чотирипалубного красеня-корабля, морська дискотека – що може бути кращим у завершенні незабутньої подорожі.

Для когось ця подорож стала відкриттям у перельоті на літаку, для когось – у плаванні в морі, басейні та на кораблі, а для когось  – взагалі у самій мандрівці за кордон. Дух перемоги у змаганнях об’єднав увесь наш колектив, змусив відчувати одне одного та бути єдиним цілим, тому всі емоції та враження від Туреччини залишаться в пам’яті дітей  та батьків на все життя.

Вероніка Гладун

Зі спогадів учасників колективу та їх батьків:

«Мені дуже сподобалося в Туреччині! Я був вражений природньою красою країни. Гірські масиви так і манять до себе, і в одно час лякають своїм могутнім видом. Завдяки екскурсії я дізнався багато нового. Ми з колективом побували в музеї оливок, де я мав змогу скуштувати якісну оливкову олію з гранатовим соусом та ріжковим сиропом. Ну і найголовніше, мабуть, це підйом по канатній дорозі у вищезгадані гори. Атмосфера на вершині гори наповнює тіло невідомою енергією, всім раджу добре вдягнутись. Ну і звісно море, однією із зупинок нашої групи було на узбережжі моря. Ці краєвиди із борту корабля залишаться назавжди зі мною. На фестивалі я познайомився з дітьми інших колективів. Я вдячний персоналу готелю «Armas Kaplan Paradise», завдяки ним відпочинок пройшов на відмінно. Дякую організаторам конкурсу, все пройшло чудово. А найголовніше я хочу подякувати незмінному керівнику нашого ансамблю Кохно Вікторії Вікторівні, яка навчала мене протягом усіх моїх шкільних років мистецтву танцю, а також зуміла в такий нелегкий час зібрати нас усіх і організувати таку чудову подорож та нашому балетмейстеру-хореографу Гладун Вероніці Олегівні, яка відточувала з нами наші конкурсні номери, що привело наш дружній колектив до перемоги.» (Сушков Анатолій)

«Ця подорож, на все життя залишиться в моїй пам’яті. Я отримала багато яскравих і позитивних емоцій. Це була моя перша подорож в іншу країну, і мені дуже приємно, що розділила ці всі моменти з сім’єю, тобто з колективом, в якому я навчаюсь одинадцять років. Ніколи не забуду цей конкурс, тому що там я зрозуміла, наскільки важлива підтримка і допомога. Ще плюси конкурсу, що познайомилась з новими людьми. А які гарні краєвиди відкривалися з вікна нашого номеру. Було дуже приємно, прокинувшись в ранці, вийти на балкон і насолоджуватися красою гір. А коли ми піднялись на ці гори, то мої емоції словами не можливо було передати. Я закохалася в ці краєвиди. Ну і звісно мені сподобалося море, як воно комусь не може сподобатися. Хочу виразити велику подяку нашим хореографам Вікторії Вікторівні та Вероніці Олегівні за те, що навчають нас мистецтву танцю. В 2021 році я стану випускницею, і після закінчення школи буду дуже сумувати за танцями, тому що це стало частиною мого життя. Без цієї частинки вже не можу уявити себе. Тому, коли в мене буде вільний час, то обов’язково буду відвідувати колектив.» (Бойченко Марія)

«Сьогодні я хочу розповісти вам про мою найкращу поїздку до Туреччини. Це була моя звичайна мрія, яка перетворилась на реальну казкову подорож. У цій подорожі мені сподобалось усе без винятку, але найбільше запам’яталась, напевно, екскурсія на кораблі та в горах. Також сподобався мені конкурс, який я точно запам’ятаю надовго, ці емоції, переживання та радість від позитивних результатів. Саме у цій подорожі я вперше літала на літаку, була за кордом, побачила інші народи, їхню культуру та закони, вперше купалася у Середземному морі та мала змогу поспілкуватися з людьми інших національностей. В готелі теж було все просто казково, ці види з вікна, свіже повітря, басейн – це просто мрія кожного. Цілком мені усе дуже сподобалося, я мрію ще побувати на таких фестивалях-конкурсах в інших країнах і так круто відпочивати.» (Мунтян Дар’я)

«Найбільше за все мені сподобалось дуже прозоре і тепле море. Мій перший в житті фестиваль-конкурс – це те, що не забудеться ніколи. Я вперше відчула велике задоволення від виступу, вперше каталась на канатній дорозі, а також вперше піднялась так високо в гори, і відчувала себе у великому захваті. Готель та їжа – вищий клас. Мені все дуже сподобалось. Надзвичайно було приємно отримати привітання в день мого народження, який припав на останній день нашої подорожі, від усього нашого ансамблю та солодкий дарунок від команди шеф-кухарів ресторану «Armas Kaplan Paradise». Під час екскурсії  я відчувала радість та захоплення Туреччиною. Дуже приємно було те, що ми здобули дуже багато нагород, відчувалась підтримка один одного під час конкурсної програми. В цій подорожі я познайомилась з багатьма новими артистами і стала офіційно частиною дружньої сім’ї з іменем «Вікторія». (Глобенко Євгенія)

«Мені сподобалося місто Анталія. Я ніколи не забуду під’йом на найвищу точку Кемера. Я вперше побачила як виготовляють оливкову олію. Мені дуже сподобався готель. На його території було 3 басейни, чудові водні гірки. Їжа у ресторані була дуже смачною. Після екскурсії мене переповнювали емоції, адже було дуже цікаво! Інші колективи на фестивалі  гарно танцювали, але ми все одно були найкращі, тому і отримали перші місця.» (Коваль Катерина)

«Сказати що мені все сподобалось – це не сказати нічого! Спочатку наш неймовірний переліт до Анталії, місто в якому я ніколи не була, привітні люди (а особливо гіди). Наші неймовірно веселі спуски на водяних гірках, турецькі солодощі, нічні купання у морі, екскурсії. Звичайно  ніколи не забудеться наш виступ на фестивалі-конкурсі та наше нагородження та відзнака від Консула України в Туреччині. Я ніколи не забуду нашу екскурсію, а саме підйом на найвищу гору, неймовірне відчуття радості та страху водночас. Мені дуже сильно сподобався наш готель та їжа у ресторані.» (Безребра Єлизавета)

 «Найбільше мені сподобалась подорож на кораблі. Корабель був більший, ніж я очікувала, цілих чотири палуби.  Ми розважались та насолоджувалися краєвидами. Я ніколи не забуду вид з вершини гори.  Було трішки страшнувато підійматися,  але це варто було побачити. Дуже хотілось дотягнутись до хмар,  які виглядали як солодка вата. Я дуже давно хотіла побувати на літаку,  і от нарешті моя мрія здійснилася. Я вперше летіла! Це було дуже високо. Цікаво було спостерігати згори за містами, будиночки здавалися іграшковими, а поля виглядали як ковдра з клаптиків різної тканини. Дуже сподобався готель,  багато пальм,  велика та гарна територія. Кожного  дня ми знаходили щось нове для себе. Найбільше сподобався басейн та вид з басейну на гори. Отримала море задоволення від екскурсій,  дізналася багато нового та цікавого. Я завжди дивлюсь всі  передачі про природу, але побачити все своїми очима було неймовірно. Дуже багато дізналася про оливкові дерева. Дуже хвилювалася перед виступом, хотілось продемонструвати себе якнайкраще. Задоволена, що наш колектив отримав багато нагород.  Ми підтримували один одного і раділи разом.  Дуже сподобалися виступи інших колективів. Особливо цікаво дивитись на виступи учасників з інших країн.» (Басиста Олександра)

«Це була моя перша подорож за кордон. Це було фантастично. Мені дуже сподобалось в Туреччині. Місто Анталія дуже гарне і чарівне. Ніколи не забуду мій перший переліт, екскурсію, подорож на найвищу точку Кемера, музей оливок, і саме головне – корабель. Я вперше була за кордоном, летіла на літаку, підіймалась на гору, відчувала таке захоплення від подорожі. Готель був чудовий. Персонал привітний, добрий, уважний, ввічливий. Їжа смачна. Басейн чудовий. Відчуття були різні. Було дуже цікаво, весело, інтригуюче, інколи страшно. Конкурс був чудовий. Ведуча гарна і весела. Все дуже сподобалось.» (Теплицька Катерина)

«У подорожі до Туреччини мені найбільше сподобалося підніматися в гори по канатній дорозі, і ще мені ніколи не забудеться подорож на кораблі. І я просто не можу передати ті емоції які були в мене на екскурсії. На території готелю була гарна природа  та дуже смачна їжа. На фестивалі-конкурсі мені особливо сподобалася дуже гарна атмосфера. Це найкраща подорож в моєму житті.» (Бахмутська Валерія)

«За кордоном побувала вперше. Неймовірно красиві гори, пальми, цитрусові сади на це все хотілось дивитись не відриваючи погляду. Не забудеться ніколи краєвид з висоти пташиного польоту і канатна дорога на гору Тахтали, це неймовірно. Дружний колектив  дітей, викладачів та батьків були як одна сім’я. (Колодєєва Вікторія)

«Ця поїздка, звичайно ж, не залишила нас без вражень. Хоча я з дитиною і не їздила, але позитивні емоції дитя – це найголовніше для кожної мами. Багато чого було вперше – переліт на літаку, купання в Середземному морі, плавання на кораблі. І, звичайно ж, незабутні враження від виступів, за які наші дітки привезли безліч нагород і перемог. Природа Туреччини, нові знайомства, море позитиву. Все це запам’ятається на все життя.» (Лоївська Марина)

«Це була наша перша подорож за кордон, тому емоції зашкалюють. Якщо коротко, то «вау», «клас», «супер», багато позитиву та адреналіну. Це і підйом на гору, і виступи нашого колективу, і корабель, і купання в морі та багато ще чого. Зараз не можу навіть підібрати слова. Одним словом хочеться поїхати ще.» (Босько Тетяна)

You may also like...