Конкурсна поїздка “Вікторії” в Умань

Зразковий хореографічний ансамбль «Вікторія» при КЗ «НВО І-ІІІ ст. №16 – ДЮЦ «Лідер» Кропивницької міської ради 20 та 21 жовтня 2017 року вирушив до міста Умань на Міжнародний хореографічний фестиваль-конкурс «Квітуча країна» творчого проекту “Тріумф-Fest”, який був проведений при підтримці відділу культури Уманської міської ради.

В перший день вихованці ансамблю мали можливість відвідати Національний дендрологічний парк «Софіївка». Деякі з них були в ньому вперше, тому з великою зацікавленістю роздивлялись усе навкруги. Осінь – найкрасивіша пора для екскурсійних прогулянок парком. Природа ніби розмалювала своїми фарбами листя на деревах. Діти охоче піднімалися на великі кам’яні глиби, купляли сувеніри для своїх батьків та фотографувалися.


На достатньо великій площі парку 179,2 га – окрім рослинності, дітям запам’яталися архітектурні витвори мистецтва, створені руками людини: «Павільйон Флори», де грало класичну музику чарівне тріо; фонтан «Змія»; найголовніша Площа зборів, з якої відкриваються чарівні краєвиди; Тарпейська скеля – чудове місце для фотографування; грот страху і сумнівів, під яким учні охоче випробовували свою міць; Грот Сцилли, у якому діти загадували свої бажання, а також статуї давньоримських і грецьких богів на території усього парку. Найцікавішим було катання на величезному човні по підземній річці Ахеронт, на якому учні побували вперше.

Захопив їх і ландшафтний лабіринт «Арборетум імені В.В. Пашкевича». Саме на цій території насаджено найбільшу кількість екзотичних рослин, які підкреслюють соковиту зелень і продуманість композиції в цілому. На жаль, погода не була сонячною, але дітям все одно вдалося гарно провести час.

Після прогулянки у парку, ввечері ансамбль відвідав світломузичні фонтани з лазерним шоу, які були збудовані нещодавно. Публіці було продемонстровано повчальний мультфільм «Чотири стихії». Таким чином, вода, а точніше штучний густий туман, слугував екраном для проектора. Ця досить цікава технологія захопила глядачів, не залишивши осторонь нікого, тому діти отримали незабутні враження на все життя.


Наступного дня відбувся конкурсний день, на якому ансамбль «Вікторія» взяв участь у 2 номінаціях: «Естрадна хореографія» – середня категорія та «Сучасна хореографія» – старша категорія. Були представлені чотири номери: «Пташиний батл», «Cheesecake», «Жёлтые ботинки», «Гороскоп», після яких діти з нетерпінням чекали на вердикт. Для нашого колективу він виявився позитивним, адже ансамбль «Вікторія» став лауреатом І та ІІ ступеня та був нагороджений кубками фестивалю та дипломами. У свою чергу художнього керівника ансамблю, кавалера срібної відзнаки «За заслуги», члена Національної спілки хореографів України Вікторію Вікторівну Кохно та балетмейстера-хореографа Вероніку Олегівну Гладун відзначили дипломами за вагомий внесок у розвиток дитячої та юнацької творчості талановитої молоді України. Вітаємо наших танцюристів з перемогою!





Мені подобається

You may also like...

Залишити відповідь