Переможна подорож до міста Кривий Ріг на І Всеукраїнський вокально-хореографічний конкурс “New festival of arts”

Зразковий хореографічний ансамбль «Вікторія» при КЗ «НВО І-ІІІ ст. №16 – ДЮЦ «Лідер» Кіровоградської міської ради 25 березня 2017 року вирушив до міста Кривий Ріг на Всеукраїнський вокально-хореографічний конкурс “New festival of arts”, організаторами якого були: ДОО «Співограй» (Кривий Ріг, Україна); Продюсерський центр Григорія Чапкіса, а також Ассоціація діячів естрадного мистецтва України.

 

Колектив взяв участь у номінації «Сучасна хореографія» одночасно у двох категоріях: «ІІ вікова категорія» (10-12р.) та «ІІІ вікова категорія» (13-16р.). Були представлені чотири номери: «Чомучки», «Cheesecake», «Жёлтые ботинки», «Гороскоп», за які вихованці отримали високі оцінки. Конкурсну програму оцінювало Міжнародне журі (Народні та Заслужені артисти, діячі культури і мистецтв, представники шоу-бізнесу), серед яких: Лідія Михайленко, Народний артист України Григорій Чапкіс та Алдо Віейра (Португалія).

До програми конкурсу входив майстер клас по хореографії у стилі «Афро джаз» від Алдо Віейра (Португалія), до якого з великим задоволенням приєднався ансамбль «Вікторія». Хореограф запропонував розминку у стилі «афро джаз», вправи на координацію та вивчення комбінації у цьому ж стилі. По закінченню дітям вручили іменні сертифікати про те, що вони пройшли майстер клас Алдо Віейра. Після конкурсної програми проводився брифінг з членами жюрі, на якому керівники усіх колективів мали змогу обговорити свої виступи та проаналізувати помилки.

На жаль, на екскурсію не вистачило часу, але все одно учасники колективу мали змогу відпочити: у холі палацу культури «Центральний», в якому і проводився конкурс, було безліч розважальних програм та ярмарка «hand made», у ній вихованці знайшли багато творчих сувенірів, які придбали на згадку про місто Кривий Ріг, а для старших дівчат проводилися безкоштовні уроки макіяжу та презентація різних видів косметики, що дуже їх зацікавило.

Цього ж дня відбувся і гала-концерт конкурсу, на якому було обрано 7 найкращих колективів, серед них був обраний і ансамбль «Вікторія», після чого діти з нетерпінням чекали на вердикт. Для нашого колективу він виявився позитивним, адже ансамбль «Вікторія» став лауреатом І ступеня у «ІІІ категорії» та ІІ ступеня у «ІІ категорії» та був нагороджений кубками фестивалю,  іменними дипломами для кожного учасника та сертифікатами на участь у Всеукраїнському хореографічному фестивалі «Танцююча осінь» – 2017 та у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв “Зірковий прибій” (Болгарія) знижкою – 30%. У свою чергу художнього керівника ансамблю, кавалера срібної відзнаки «За заслуги», члена Національної спілки хореографів України Вікторію Вікторівну Кохно та балетмейстера-хореографа Вероніку Олегівну Гладун відзначили дипломами за вагомий внесок у розвиток дитячої та юнацької творчості талановитої молоді України.

Мені подобається

You may also like...

Залишити відповідь